Την καλημέρα μου σε όλους. Κάνουμε υπομονή με τη ζέστη τις τελευταίες μέρες, οπλιστείτε με κουράγιο, θα περάσει κι αυτός ο καύσωνας.
Σήμερα θα φτιάξουμε την πρώτη ελληνική πίτσα με απλά υλικά, τη λαδένια.
Μία πίτσα που θα λατρέψετε.
Λαδένια πίτσα με υλικά από την ελληνική φύση
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία
3 χούφτες αλεύρι
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Περίπου 250 ml
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Ελιές
Αλάτι
Ρίγανη
Σουσάμι που κάνει τη διαφορά
Ελαιόλαδο
Μπορούμε να προσθέσουμε και φέτα τυράκι
Εκτέλεση:
Κάνουμε την ζύμη μας
Σε ταψάκι με λαδόκολλα ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο.
Στρώνουμε την ζύμη.
Προσθέτουμε επάνω τα παραπάνω υλικά και άλλο μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με αντιστάσεις στην αρχή και 20 λεπτά μόνο κάτω στο τέλος.
Καλή σας όρεξη!