Από μικρό παιδί θυμάμαι στον μπαξέ μας που είχαμε μπάμιες. Η Μικρασιάτισσα μάνα μου έκανε αυτή την συνταγή με σπιτικό κοτόπουλο
Τα ηνία πήρα πλέον εγώ και η γυναίκα μου και το καλό της υποθέσεως ότι τρώνε και τα παιδιά μας.
Πάντα μαζεύουμε τις μπάμιες μικρές και κάθε μέρα με γάντια γιατί φέρνουν φαγούρα.
Πάντα όταν τις μαζεύω τρώω ωμές 7-10 κάνουν καλό στις αρθρώσεις (όλα είναι θέμα συνήθειας).
Κοτόπουλο με μπάμιες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες στο κοτσανάκι τους σε ξύδι για 5 λεπτά.
Κοτόπουλο
Κρεμμύδι
Τριμμένη ντομάτα 2 κούπες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας.
Ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μια κούπα χλιαρό νερό.
Αφού πάρει βράση 20 λεπτά, ρίχνουμε τις μπάμιες αλάτι και πιπέρι και ανακινώντας βράζουμε περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με φέτα τυράκι ή σπιτικό τζατζίκι και μία μπυρίτσα είναι το καλύτερο συνοδευτικό.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος από την Ημαθία με μεράκι.