Κεφτεδάκια κρητικά – Νόστιμα και ζουμερά …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια που έχουμε δοκιμάσει, σίγουρα θα ξετρελάνουν τους δικούς σας. Γίνονται φουρνιστά και έτσι είναι πολύ καλύτερα. Αν όμως εσείς θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε.

Ο Μανώλης είναι μαέστρος στην κουζίνα και φημίζεται για τις αρωματικές τους γεύσεις και οι πρώτες ύλες προέρχονται από το δικό του βιολογικό μποστάνι.

Κεφτεδάκια κρητικά 1

Κεφτεδάκια κρητικά

Από τον Μανώλη Βαρδάκη, ταβέρνα «Μελίτακες» Δασάκι Πύργου, Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχάρι και χοιρινό

500 γρ. ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα

100 γρ. ντομάτα

1 ματσάκι  μαϊντανό

3 αυγά

1 – 1 ½ ποτήρι νερού γαλέτα

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί λευκό

Λίγη λιαστή ντομάτα και πιπεριά

1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κεφτεδάκια κρητικά 2

Τρόπος παρασκευής

Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο ,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το κρασί και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε δυνατά.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ, τα κολοκυθάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιέζοντάς τα στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον κιμά  και ζυμώνουμε δυνατά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια και τα αφήνουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένα, για να σφίξουν.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.

Κεφτεδάκια κρητικά 3

Γυρίζουμε με τη λαβίδα τα κεφτεδάκια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 30 λεπτά ακόμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024