Αρακάς Λαδερός
Υλικά:
1 κιλό αρακά
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 πατάτες κομμένες σε κύβο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο γλυκό)και λίγη ρίγανη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νεράκι
3 περίπου ποτήρια νερό ή όσο χρειαστεί για να καλυφθεί ο αρακάς και να βράσει
- Προσθέτουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε λίγο να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
- Αρχίζουμε και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας: το καρότο, τις πατάτες και συγχρόνως ανακατεύουμε το μαϊντανό και τον αρακά.
- Διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε και το νεράκι μας (χλιαρό εάν γίνεται, βοηθά στο να αρχίζει να βράζει πιο γρήγορα το φαγητό μας).
- Βάζουμε τόσο νερό, όσο για να καλυφθεί το φαγητό μας.
- Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα του και έχει ελαττωθεί ο ζωμός του.
- Συνήθως σε τρία τεταρτα το φαγητό μας είναι έτοιμο (αναλόγως πόσο βραστερός είναι ο αρακάς).
Καλή σας όρεξη!
Και καλή σας επιτυχία!!