Αν θέλουμε το τραπέζι μας να δώσουμε μια ιδιαίτερη πινελιά διανθίζοντας τις υπόλοιπες γεύσεις, φτιάχνουμε τυρί φέτα τυλιχτή σε φύλλο και την περιλούζουμε με το μέλι που αγαπάμε και σουσάμι ή άλλους σπόρους.
Έτσι έχουμε μια νόστιμη δημιουργία που «στέκεται» επάξια ακόμα και δίπλα σε ψητά της σούβλας ή τις μπριζόλες μας μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Η ποιότητα της φέτας είναι καθοριστική της γεύσης, όπως και αυτή του μελιού αλλά και τα δύο είναι πλουσιοπάροχα και εκλεκτής ποιότητας στο πανέμορφο Περτούλι, της πέτρας στο νομό Τρικάλων.
Φέτα τυλιχτή με μέλι και σουσάμι
Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, της εξαιρετικής ταβέρνας Παναγιώτης, Περτούλι
Υλικά για 2-4 άτομα
1 φύλλο κρούστας
1 μερίδα τυρί φέτα ΠΟΠ, μαλακή
Μέλι ελάτου ή ανθέων
Σουσάμι
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε μέσα τη φέτα και την τυλίγουμε σε σχήμα πακέτου.
Την τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, να κρατήσει το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη φέτα σε πιάτα και την περιλούζουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Αν θέλουμε δίπλα βάζουμε και μια καρδιά μαρουλιού.