Γίνεται πολύ εύκολα και είναι μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας.
Μπορούμε να σερβίρουμε το σφουγγάτο μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και αποτελεί πλήρες γεύμα.
Η Μαρίνα προσφέρει επικά πρωινά στον ξενώνα της στο Διχώρι που αγαπάμε πολύ.
Σφουγγάτο με κολοκύθι και γραβιέρα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου βραβευμένη cheffe, Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 6-8 άτομα
350 γρ. κολοκυθάκια
8 αυγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Φύλλα βασιλικού
Τυρί κρέμα
Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε την ψίχα και την βάζουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.
Στη συνέχεια τη στύβουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την ψίχα κολοκυθιού, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τη μπέικιν πάουντερ, τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα.
Ψήνουμε τo σφουγγάτο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Αν θέλουμε στήνουμε όρθια τα κομμάτια σφουγγάτου για να εντυπωσιάσουμε.
Φινίρουμε με βασιλικό και αν θέλουμε κρεμώδες τυρί και σερβίρουμε.