Ριγκατόνι σκορδάτα με ντομάτα – Γεύση μεστή της Σαρακοστής

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία με την αψάδα του σκόρδου και τα περίφημα ντοματάκια Σαντορίνης… αρώματα και χρώματα μοναδικά.

Τα σκορδομακάρονα γίνονται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμα. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και άλλα ζυμαρικά από σπαγγέτι μέχρι στριφτά μακαρόνια. Η επιλογή δική σας…

Ριγκατόνι σκορδάτα με ντομάτα 1

Ριγκατόνι σκορδάτα με ντομάτα

Από το εστιατόριο του Συνεταιρισμού Santos, Σαντορίνη

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ριγκατόνι

500 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης σε κονσέρβα ή φρέσκα ντοματάκια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

8 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

1 ½  κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο

Για το φινίρισμα

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα

Καβουρδισμένα ψίχουλα, από μπαγιάτικο ψωμί

Ριγκατόνι σκορδάτα με ντομάτα 2

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε σε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι τα ριγκατόνι σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Εμείς τα βγάζουμε 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του χρόνου βρασμού και τα σουρώνουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα ριγκατόνι.

Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαυρίσουν ελαφρά, αλλά όχι να καούν.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα βράζουμε για 8 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ριγκατόνι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Ριγκατόνι σκορδάτα με ντομάτα 3

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τα ριγκατόνι και τα πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, με το τυρί, τα καψαλισμένα ψίχουλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 20 Απριλίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024