Εκκλησία Μεσαίωνας & εκτοξευτήρας μίσους – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι συμπεριφορές των ρασοφόρων ξεπερνούν πολλές φορές κάθε λογική. Υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια ανοχής της δημοκρατίας. Θεωρούν ότι κυβερνούν τον τόπο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να χάνουν τη μπάλα. Όταν δεν τους αρέσει κάτι, βασισμένοι σε δεδομένα (;;;) 23 αιώνων πριν, βρίζουν, καταριούνται, ανοίγουν τα απύλωτα στόματα κι εκτοξεύουν μίσος!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ντροπή είναι δική τους, αλλά όχι όλη. Το πολιτικό σύστημα εσαεί τους το επέτρεψε. Θρησκόληπτοι άνθρωποι που δημιούργησαν εδώ και σχεδόν δυο αιώνες την εικόνα του παπά, του χωροφύλακα και του δάσκαλου ως κεφαλές της κοινωνίας σ’ ένα κράτος που διαθέτει μεν φιλελεύθερα πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά στην ουσία και με βούλα στο Σύνταγμα είναι…. θεοκρατικό.

Έχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο να υπάρχουν …κόμματα και βουλευτές της εκκλησίας. Ένας μάλιστα εμπορευόταν με καμάρι τις … επιστολές του Χριστού, χωρίς καν η εκκλησία να του ζητήσει τον λόγο και να μιλήσει για πρωτοφανή εμπαιγμό. Ούτε συλληπτήρια, ούτε κατάρες, ούτε τίποτα.

Μόλις προχθές, ο αρχιεπίσκοπος βγήκε και ζήτησε  ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομοφύλων!!!

Αλήθεια, τι είναι ο Αρχιεπίσκοπος κι η εκκλησία; Είναι κόμμα, εκπρόσωπος κόμματος; Πώς ζητά κι απαιτεί μια διαδικασία για την οποία δεν του πέφτει λόγος; Δεν αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία αυτή η συνεχής εκτροπή ως προς τις παρεμβάσεις της στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος είναι πιεσμένος από τους Μεσαιωνιστές της ιεραρχίας. Τύπους σαν τον Πειραιώς  που αφού πρώτα ενημέρωσε με κήρυγμα τις γυναίκες για τις καταστροφικές συνέπειες του… πεοθηλασμού,  τώρα; διδάσκει ότι η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε καρκίνο , τον Φθιώτιδος, τον Δημητριάδος, τον Μεσσηνίας, τον Κερκύρας, τον Λαρίσης και τόσους ακόμη.  Σε συνδυασμό δε με την αδυσώπητη μάχη για τη διαδοχή του, όπου τουλάχιστον … πέντε Μητροπολίτες εκτιμούν ότι  καθένας τους θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος, έχει χάσει τη μπάλα.

Ας μη ξεχνάμε ότι στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η εκκλησία αρχικά ανέφερε ότι δεν εμπλέκεται στα ζητήματα του κράτους και των νόμων. Ούτε λαοσυνάξεις, ούτε απειλές σε βουλευτές, ούτε ανακοινώσεις στους ναούς, ούτε τα ντεσιμπέλ από τις καμπάνες.  Συνετή στάση που χαιρετίστηκε και σχολιάστηκε θετικά.

Μα κάθε θαύμα… μια –δυο μέρες.   Ταυτοχρόνως ανέφερε ότι τα παιδιά που θ’ αποκτούν τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα τα βαφτίζει μέχρι να γίνουν 20 ετών και  αποφασίσουν τα ίδια την ένταξή τους στο σώμα της Εκκλησίας.

Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι του Μεσαίωνα, αποφάσισαν ότι για  το υποτιθέμενο αμάρτημα των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να τιμωρούνται τα παιδιά!! Πόσο ανθρωπιστικό είναι αυτό από την εκκλησία που υποτίθεται μοιράζει αγάπη;

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί Νόμο της Πολιτείας μας. Νόμος  Δυτικού Πολιτισμού που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα που η εκκλησία αρνείται, πρωτίστως στις γυναίκες! Όμως η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αποτελεί μια τεράστια ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία της εκκλησίας και των εκτροπών της… Γι άλλη μια φορά…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΑυστηρότερα πρόστιμα για τους παρόχους POS, ταμειακών και για υπερήμερες επιχειρήσεις – Χρηματοδότηση για αγορά και διασύνδεση των POS