Κατσικάκι βουνίσιο κλέφτικο στην λαδόκολλα

Κατσικάκι βουνίσιο κλέφτικο στην λαδόκολλα
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γεύση μεστή, αρωματική βουνίσια ότι πρέπει για την περίοδο των διακοπών που μπορεί να βρούμε στα χωριά μας, καλύτερη ποιότητα κρέατος.

Η Νανά για το καλωσόρισμα φίλων στα Σέρβια, ετοίμασε την αγαπημένη γευστική δημιουργία που μας κερδίζει κάθε φορά.
Εγώ ως συνήθως αρκέστηκα στις πίτες της πόντιας γιαγιάς Αθηνάς αφού είμαι αλλεργική στα αμνοερίφια…
Μοιράζομαι την συνταγή μαζί σας.

Κατσικάκι βουνίσιο κλέφτικο 1

 

Κατσικάκι βουνίσιο κλέφτικο στην λαδόκολλα

Από την πολυβραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef του Αθηνά Catering, Σέρβια Κοζάνης 

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι «φουριάρικο» ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

4 μεγάλες πατάτες

4 πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες

3 σκ. σκόρδο λιωμένες

1 κ. σ. άγρια ρίγανη

200 γραμ. κεφαλογραβιέρα Μετσόβου

1 πρέζα φασκόμηλο

2 κ.σ. μουστάρδα

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί λευκό βιλάνα

Αλάτι θαλασσινό

Ψιλοκομμένο μαιντανό ή δυόσμο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Λαδόκολλες

Κατσικάκι βουνίσιο κλέφτικοΤρόπος παρασκευής

Αρχικά πρέπει να μαρινάρουμε το κατσικάκι μαζί με τα λαχανικά.

Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε το κατσικάκι και προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες που κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα.

Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους, το σκόρδο, την μουστάρδα και πασπαλίζουμε με την ρίγανη, το αλάτι, τα πιπέρια και το φασκόμηλο.

Περιλούζουμε το κατσικάκι με το κρασί και μετά με το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη την μπασίνα.

Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για 3 ώρες ώστε να μαριναριστεί το κρέας.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες και χωρίζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε 4 μερίδες.

Σε κάθε λαδόκολλα βάζουμε με την κουτάλα μία μερίδα.

Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό ή δυόσμο.

Κλείνουμε την λαδόκολλα σαν καραμέλα ή δεματάκι και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Σε μεγάλο ταψί βάζουμε τα «δεματάκια» με την λαδόκολλα.

Δεν βάζουμε κανένα υγρό στο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για 15 και ανοίγουμε προσεκτικά το κάθε πακετάκι. Ο αχνός είναι καυτός.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ανοίγοντας τις «καραμέλες» με το κατσικάκι.

Πασπαλίζουμε και το πιάτο ολόγυρα με μυριστικά της αρεσκείας μας.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 16-10-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022