Ένα γλυκό αγαπημένο που γίνεται τόσο εύκολα.
Αρέσει σε όλους και μπορεί να συνδυαστεί με ότι σάλτσα φρουτένια επιθυμείτε, αλλά και με σάλτσα σοκολάτας.
Δροσερό γλυκάκι που ζεσταίνει τις καρδιές…
Πανακότα με σάλτσα φρούτων του δάσους
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 6 άτομα
320 ml φρέσκο γάλα πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
90 γρ ζάχαρη
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
2 κάψουλες βανιλίνη ή 1 λοβό φυσικής βανίλιας
Σάλτσα φρούτων του δάσους
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε σε λίγο κρύο νερό τη ζελατίνη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φορμάκια, τα αφήνουμε για λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξουν.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την πανακότα σε πιατάκια σερβιρίσματος.
Περιχύνουμε την πανακότα με σάλτσα φρούτων του δάσους και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα την πανακότα τυλίγουμε τα φορμάκια σε ένα πανί με ζεστό νερό. Έτσι δεν θα χαλάσει και το σχήμα της.