Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας – Το πανεύκολο γλυκό της γιορτής

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα απίθανο γλυκό γιορτινό που είναι από όλους καλοδεχούμενο.

Είναι τόσο αρωματικό και τόσο νόστιμο…

Ένα γλυκό γιορτινό που γράφει δυνατά…

Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας 1

Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef Eletro S.A

Υλικά για 4 άτομα

4 αχλάδια,  καθαρισμένα

300 ml κρασί Samos Vin Doux

Για την κρέμα

500 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 σφηνάκι λικέρ Cointreau

Για το φινίρισμα

Σάλτσα καραμέλας

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας 2

Tρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια όρθια και ρίχνουμε γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου και βράζουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.

Σε καθαρό και στεγνό  κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το λικέρ Cointreau  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Κώστας Γεωργατζάς
Ο διακεκριμένος Κώστας Γεωργατζάς, executive corporate chef Eletro S.A

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου μία γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας και από πάνω στερεώνουμε το αχλάδι.

Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας.

Τέλος, τρίβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Αχλάδι ποσέ με ξύσμα σοκολάτας 3

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το αχλάδι και την κρέμα σιρόπι γλυκού  σαμιώτικου κρασιού, που βράσαμε τα αχλάδια

Προηγούμενο άρθροΠλατύ: Το emvolos.gr με την τηλεόραση ΕΡΤ News στην Αστερούπολη
Επόμενο άρθροΤο δέντρο, τα φώτα κι ενίοτε το κενό μας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος