Οι κρύες νύχτες των γιορτών αποζητούν μια ζεστή σοκολάτα με άγρια πινελιά από ρούμι. Αγαπησιάρικη γεύση που μας χαρίζει μια θαλπωρή μοναδική. Αρκεί να έχουμε μια αληθινή σοκολάτα με μεγάλη ποσόστωση σε κακάο.
Μια ζεστή σοκολάτα με ρούμι ή έστω η κλασική είναι καλοδεχούμενη από όλους και έχει νότες γιορτινές…
Το δικό μου μυστικό για ακόμα περισσότερο άρωμα γιορτών περνάω την κούπα με φλούδα πορτοκαλιού ελαφρά για να πάρει άρωμα…
Ζεστή σοκολάτα ονείρου
Από την Λουκρητία Ζαφειροπούλου All day restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 1 μεγάλη κούπα
160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
40 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% κακάο
40 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
Μισό σφηνάκι μαύρο ρούμι
Τρόπος παρασκευής
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά.
Λίγο πριν βράσει αρκεί να είναι καυτό, το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
Παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στην κούπα και πασπαλίζουμε με σκόνη μπίτερ σοκολάτας.
Εμείς σας δίνουμε και την κλασσική συνταγή για σοκολάτα γάλακτος.
Κλασική σοκολάτα γάλακτος
Υλικά για 1 μεγάλη κούπα
180 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
80 γρ. κουβερτούρα με 50-55% περιεκτικότητα σε κακάο
Τρόπος Παρασκευής
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά.
Λίγο πριν βράσει αρκεί να είναι καυτό, το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
Παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στην κούπα.
Μικρά μυστικά
Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της σοκολάτας είναι ότι το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο και πλήρες. Αν βάλουμε ελαφρύ γάλα τότε η σοκολάτα θα βγει αραιή. Στο ρόφημα σοκολάτας χρησιμοποιούμε κουβερτούρα σοκολάτας ή σκόνη σοκολάτας έτοιμη. Η κουβερτούρα χαρίζει γεμάτη και πλούσια γεύση.
Η θερμοκρασία γάλακτος θα πρέπει να είναι καυτή χωρίς να έχει βράσει.
Πριν σερβίρουμε τη σοκολάτα πρέπει να περάσουμε με καυτό νερό την κούπα για να είναι ζεστή.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα και άλλα ποτά που δένουν αρμονικά όπως Grand Marnier ή Cointreau ή ακόμα και ουίσκι.
Η μπίτερ σοκολάτα ζητά τα μπαχαρικά όπως λίγο τσίλι, ή κανέλα ή αστεροειδή γλυκάνισο ή ροζ πιπέρι.