Ο καπνιστός σολομός δηλώνει πάντα παρών στα γιορτινά τραπέζια και είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή που αρέσει σε όλους.
Ακόμα και αν έχετε διοργανώσει κάποιο cocktail για φίλους είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση.
Εμείς το απολαμβάνουμε κάθε φορά στο απίθανο εστιατόριο Fouzer στην Αγία Παρασκευή.
Σολομός καπνιστός με κρέμα τυριού και αρωματικά
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef
Yλικά για 4-6 άτομα
8 φέτες καπνιστού σολομού
240 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
40 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. γιαούρτι
Χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό
2 κ.σ. σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο
8 κουμπάκια κάπαρης
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μπαγκέτα ολικής κομμένη σε φέτες
Για το φινίρισμα
5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10 κουμπάκια κάπαρης
Φύτρες
Τρόπος παρασκευής
.Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, την κάπαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε την κρέμα σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αραδιάζουμε τις φέτες σολομού και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 10 εκ. μήκος και 5 εκ. πλάτος.
Φρυγανίζουμε τις φέτες πολύσπορης μπαγκέτας.
Βάζουμε 1 κουταλιά από την κρέμα σε κάθε φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε με σολομό.
Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κάπαρη, βάζουμε και τα ντοματάκια, τις φύτρες και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε βάζουμε την κρέμα τυριού σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρυώνουμε λίγο στο ψυγείο. Έτσι όταν θα την απλώσουμε στο ψωμάκι θα έχει ωραιότερη εμφάνιση.