Νέα Αριστερά με παμπάλαια υλικά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γεννήθηκε λοιπόν, η «Νέα Αριστερά». Από εκείνους που δεν ήθελε ο Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τους θεωρούσε βαρίδια (χωρίς να βλέπει τον καθρέφτη του), και ουσιαστικά εξεδιώχθησαν ή έφυγαν μόνοι τους. Κι έφτιαξαν ένα κόμμα με σήμα και τίτλο χωρίς έμπνευση ή πρωτοτυπία για να συναντήσουν το μέλλον. Παραβλέποντας προφανώς ότι παντού η Αριστερά βρίσκεται σε αποδόμηση ή προκαλεί ειρωνικά μειδιάματα. Μόνο εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι η Αριστερά μπορεί να μας εξασφαλίσει πρόοδο κι ευημερία.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ουσία είναι ότι ούτε τα ονόματα ούτε οι προγραμματικές διακηρύξεις έχουν την πρωτεύουσα σημασία. Ουδείς θυμάται τα σύμβολα ή τις διακηρύξεις των κομμάτων του Αντώνη  Τρίτση, του Γεράσιμου Αρσένη, του Αντώνη Σαμαρά , του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Θεοδωράκη ή και του Καμμένου ή του Βαρουφάκη.

Η «Νέα Αριστερά» έχει μπροστάρηδες την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο, τον Χαρίτση, τον Ηλιόπουλο και συνοδοιπόρους  πολλούς υπουργούς του Τσίπρα. Δεν τη λες και πολύ νέα και πιο πολύ ως νεοκομουνιστές  πρέπει να χαρακτηρίζονται. δηλαδή κοντά στη γραφικότητα.

Η «Νέα Αριστερά», πέραν των οσμών φορμόλης αναφορικά με τις ιδέες της, πρέπει να ψαρέψει σε θολά Αριστερά νερά, σε ανθρώπους που έχουν μπολιαστεί με το μίσος κατά του αντιπάλου, με τοξικότητα, με ανορθολογισμό, με λογικές troll και πρωτίστως με λαϊκισμό. Πού θα τους βρει αφού το ακροατήριο της έχει εθισμό σ’ αυτά; Και πώς περιμένει να συνταχθεί μαζί της η κοινωνία, όταν ισχυρίζεται ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης «γεννά θυμό στην κοινωνία», όταν παντού καταδεικνύεται ότι αυτό το μοντέλο προκαλεί ευημερία; Κι αυτό φάνηκε από τις ψήφους λαϊκών στρωμάτων και περιοχών προς τη ΝΔ, στις τελευταίες εκλογές.

Η «Νέα Αριστερά», όπως κι η παλιά κι η κομμουνιστική, έχουν παρωχημένες ιδέες και επ’ ουδενί μπορούν ν’ ανταποκριθούν στα δεδομένα του σήμερα.

Πάντως ο  Stefanos Kasselakis, επέδειξε απέναντί τους μικρότητα και κακία. Την ώρα που γινόταν η αποκάλυψη των νέων δεδομένων του νέου σχηματισμού, ζήτησε να δώσει συνέντευξη στον Alpha, για αντιπερισπασμό. Αυτό έγινε δεκτό και είπε ότι θα είναι … πρώτος στις ευρωεκλογές! Ο δεν Τσίπρας είπε την ίδια ώρα ότι,  «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων  ανοίγουν  το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων». Ο δε περίγυρός του  επιχειρεί να τον παρουσιάσει κι επιβάλλει ως … πανευρωπαϊκή … περσόνα!

Μάχη χωρίς έλεος ή αλλιώς ο θάνατός μου η ζωή σου!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.