Μια γεύση αυθεντικά ελληνική.
Αρμονία μοναδική με μέλι αρωματικό θυμαρίσιο, καρύδια, κόκκους ροζ και μαύρου πιπεριού και σουσάμι.
Γεύση μοναδική, με ένα σπουδαίο τυρί ΠΟΠ, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας που θα λατρέψετε…
Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
2 φύλλα κρούστας
3 κ.σ. μέλι θυμάρι
50 γρ. ψίχα καρυδιού
1 κ.σ. κόκκους ροζ και μαύρου πιπεριού
2 κ.σ. ζεστό νερό
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Τρόπος Παρασκευής
Κόβουμε το τυρί φέτα σε 2 κομμάτια, βάρους 100 γρ. το καθένα και πάχους τουλάχιστον 1 εκατοστού.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας τα 2 φύλλα κρούστας.
Βάζουμε στη μέση κάθε φύλλου ένα κομμάτι τυρί.
Το κλείνουμε σαν φάκελο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές μέλι και 2 κ.σ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ελαφρά, ανακατεύοντας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φάκελο με τη φέτα μέχρι να αρχίσουν τα φύλλα να ροδίζουν και με λαβίδα τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα κομμάτια από τη φωτιά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το νερόμελο και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα πιπέρια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.
Σερβίρουμε στην πιατέλα στη μέση.
Mικρά μυστικά
Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε μπορούμε να βάλουμε τα φάκελα τυριού σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.