Σολομός με πένες – Ένα αγαπημένο comfort food – Ένα φαγάκι νόστιμο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που πλημμυρίζει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. 

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με άλλα ζυμαρικά, που μας αρέσουν. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο αντί για βότκα. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο γιατί χαρίζει περισσότερο άρωμα.

Η επιλογή δική σας.

Σολομός με πένες 1

Σολομός με πένες

Από την Mαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. σολομό, κομμένο σε κύβους

350 γρ. πένες

250 γρ. κρέμα γάλακτος

50 ml. βότκα ή ούζο

2 κ.σ ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σολομός με πένες 2

Τρόπος παρασκευής

Μαρινάρουμε το σολομό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 20 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σολομό για 2 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σολομό στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά.

«Σβήνουμε» με τη βότκα ή το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι μόλις κοχλάσει βράζουμε τις πένες, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Στο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πένες.

Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μάραθο, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.

Σολομός με πένες 3

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μια φουντίτσα μάραθο ή βαλεριάνα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 25 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2023