Γαλατόπιτα ατομική – Μια φαντασική λιχουδιά!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Ο αυτοσχεδιασμός σε συνάρτηση με τη φαντασία, είναι τα στοιχεία που με εξιτάρουν και με κάνουν να δημιουργώ με μεράκι στην αγαπημένη μου κουζίνα. Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστά νόστιμο. Την ατομική γαλατόπιτα. Πώς μπορούμε να τη φτιάξουμε; Δεν έχουμε παρά να αυτοσχεδιάσουμε και να την κάνουμε λίγο διαφορετική. Αντί να την κάνουμε σε ταψί την κάνουμε σε ατομικές φόρμες. Γίνονται απίθανες!

Γαλατόπιτα ατομική 1

Γαλατόπιτα ατομική

Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα

Υλικά:

1,5 λίτρο γάλα

210 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

260 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

3 βανίλιες

50 γρ. βούτυρο

1 κρόκο αυγού, για την επικάλυψη

Γαλατόπιτα ατομική 2

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, αφού όμως πρώτα χτυπήσουμε με ένα σύρμα τα αυγά.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μας πήξει η κρέμα.

Σε ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο τους (όπως αλευρώνουμε ένα κέικ), ρίχνουμε τη ζεστή μας κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια τους με 1 κρόκο αυγού.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα από επάνω!

Γαλατόπιτα ατομική 3

Βγαίνουν περίπου 17 ατομικά πυρεξάκια ή φαρμάκια.

Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 18 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023