Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ.
Γίνεται πολύ εύκολα και ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη φριτάτα μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και αποτελεί πλήρες γεύμα.
Η επιλογή δική σας…
Φριτάτα με κολοκυθάκια και κασέρι Σοχού
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef
Υλικά για 6-8 άτομα
350 γρ. κολοκυθάκια
8 αυγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. κασέρι Σοχού, χοντροτριμμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Φύλλα βασιλικού
Τυρί κρέμα
Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε την ψίχα και τη βάζουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.
Στη συνέχεια τη στύβουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την ψίχα κολοκυθιού, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τη μπέικιν πάουντερ, το κασέρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα.
Ψήνουμε τη φριτάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Αν θέλουμε στήνουμε όρθια τα κομμάτια φριτάτας για να εντυπωσιάσουμε.
Φινίρουμε με βασιλικό και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με ένα κρεμώδες τυρί και σερβίρουμε.