Σπιτικός και λαχταριστός μουσακάς!
Μια νόστιμη και πολύ γευστική δημιουργία που θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα είναι ένα γεμάτο ενέργεια και χορταστικό πιάτο.
Η συνταγή δική σας
Υλικά:
Για ένα ταψί όπως της φωτογραφίας, βγαίνουν αρκετές μερίδες.
6-7 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες
6-7 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
½ κιλό κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
1 κουτί τοματοχυμό τύπου Pumaro
Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
6-7 κ.σ αλεύρι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Μπορείτε όμως αν θέλετε να βάλετε και έτοιμη μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Αυτή η διαδικασία γίνεται μια μέρα νωρίτερα πριν μαγειρέψουμε το μουσακα. Δηλαδή τηγανίζουμε από βραδύς, έτσι ώστε να μην έχουν τόσο λάδι.
Την επόμενη μέρα, αφού έχουμε έτοιμες τις μελιτζάνες και τις πατάτες ετοιμάζουμε και τον κιμά. Προσθέτουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλ/νο κρεμμύδι έπειτα το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Μόλις ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα 10λεπτο.
Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ.
Αρχίζουμε την ετοιμασία του μουσακά.
Στη βάση του ταψιού στρώνουμε τις πατάτες. Έπειτα περιχύνουμε τον κιμά από πάνω έτσι ώστε να πάει παντού. Καλύπτουμε τον κιμά απ την στρώση με τις μελιτζανες. Τέλος προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και απλώνουμε καλά να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα ανάλογα με το φούρνο.
Και είναι έτοιμος και καλοφάγωτος!
Δεν είναι τόσο δύσκολο φαγητό όσο νομίζουν πολλοί…Απλά είναι λίγο ταλαιπωρία το τηγάνισμα η προετοιμασία.. Αυτό! Όλα τα άλλα είναι γνωστή η διαδικασία και του κιμά και της μπεσαμέλ!