Μια σαλάτα που ξεχειλίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Γίνεται πολύ εύκολα και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρόκα ή iceberg.
Οι σαλάτες τα χωράνε όλα και θέλουν φαντασία
Η επιλογή δική σας.
Σαλάτα με ανθότυρο
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. μαρούλι
100 γρ. σπανάκι baby
30 γρ. ξανθές κορινθιακές σταφίδες
30 γρ. καρυδόψιχα
10 σύκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4-6
120 γρ. τυρί ανθότυρο
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένα πιπέρι ή σπόρους τσία
Τρόπος παρασκευής
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ανθότυρο για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά γυρίζοντας με λαβίδα προσεκτικά για να μην σπάσει.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, τα σύκα, το ρόδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι ή τους σπόρους και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μας.
Στην κορυφή της σαλάτας βάζουμε το ανθότυρο, περιχύνουμε με το βαλσάμικο και σερβίρουμε.