Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Παναγοπούλου για την ΕλληνοΙσραηλινή Φιλία, το όραμα για την ΠΚΜ, αλλά και τα αντιπλημμυρικά και τον Fly Ove

«Χείμαρρος» προτάσεων και ιδεών ήταν η γνωστή δικηγόρος, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ,  Γιάννα Παναγοπούλου, μιλώντας στο GR. TIMES, στην εκπομπή SamTimes και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Αν και πρώτη φορά υποψήφια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Παναγοπούλου δε δίστασε να αναφερθεί στα αντιπλημμυρικά έργα που ήδη σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται καθώς και σε όσα ακόμη πρέπει να γίνουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης ενώ μίλησε και για την κατασκευή του Fly Over αλλά και για την μακραίωνη ΕλληνοΙσραηλινή Φιλία.

Απαραίτητες οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης

Η κ. Παναγοπούλου παρότι θύμισε σε όλους ότι δεν συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση σημείωσε ότι ανεξαρτήτως των έργων που ήδη υλοποιούνται απαιτείται μια σειρά παρεμβάσεων (αποχετευτικές, αγωγοί κλπ) που λόγω κόστους δεν μπορεί να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια ούτε από τους Δήμους. «Χρειάζεται ολιστική προσέγγιση του ζητήματος» τόνισε σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η εμπλοκή της κεντρικής διοίκησης.

 

Να συγκληθεί συντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για τον Fly Over

«Το flyover είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της» είπε η κ. Παναγοπούλου,  υποστηρίζοντας ωστόσο την πρόταση Τζιτζικώστα για συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου «που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για να δίνει λύσεις καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με ημίμετρα». «Πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα του κυκλοφοριακού» τόνισε και ταυτόχρονα «να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν μια κυκλοφοριακή μελέτη».

Με τη βοήθεια της Περιφέρειας οι σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ θα ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο

Η κ. Παναγοπούλου ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ αναφέρθηκε στη γέφυρα φιλίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στις σχέσεις των δύο λαών. «ΟΙ Ισραηλινοί αγαπούν πάρα πολύ τους Έλληνες και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει «το να γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν σταθερό σύμμαχο-φίλο, όταν διανύουμε μια περίοδο με αναδιάταξη των γεωστρατηγικών πολιτικών ζητημάτων και της παγκόσμιας ισχύος». «Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΌμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας: Σεμινάριο στην Ραχιά
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “ADIFE 2023” (27-29 Νοεμβρίου 2023, Abu Dhabi)