Θεσσαλονίκη: Σε 11 μόνο δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας κάλπες και πάλι την Κυριακή

Κάλπες στήνονται και πάλι σε έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν κατάφεραν να εκλέξουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή.

Από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να διαμορφώνονται εκ νέου τα εκλογικά τμήματα, να μεταφέρονται τα παραβάν, τα ψηφοδέλτια και το απαραίτητο εκλογικό υλικό ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.
Πρόκειται για έξι δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Δέλτα και Θερμαϊκού), δύο στη Χαλκιδική (Πολυγύρου και Κασσάνδρας) και από έναν δήμο σε Ημαθία (Ηρωική Πόλη Νάουσας), Πιερία (Πύδνας – Κολινδρού) και Πέλλας (δήμος Πέλλας).
«Δεν θα τυπωθούν καινούργια ψηφοδέλτια. Οι ψηφοφόροι θα πάρουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που δόθηκαν την πρώτη Κυριακή, συν το λευκό. Δεν χρειάζεται σταυρός και γι’ αυτό οι πολίτες δεν θα βρουν στυλό μέσα στο παραβάν. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάποιος σταυρώσει υποψήφιο δεν θεωρείται άκυρο το ψηφοδέλτιο του, θα μετρηθεί υπέρ του συνδυασμού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.
Στους συνολικά έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας θα στηθούν 1.374 εκλογικά τμήματα, περίπου το 1/3 των τμημάτων σε σχέση με τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ενώ αναμένονται πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει σταυροδοσία.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μία σαφής ένδειξη θα έχουν οι ψηφοφόροι γύρω στις 9 το βράδυ για τους περισσότερους δήμους, εκτός κι αν «η μάχη πηγαίνει ψήφο ψήφο», οπότε η αγωνία θα κρατήσει μέχρι και τα τελευταία εκλογικά τμήματα.

Α. Καρ. / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ένας στους 100.000 ανθρώπους μικρής ηλικίας ανά έτος πεθαίνει αιφνιδίως ενώ το 90% των αιφνίδιων θανάτων οφείλεται σε προβλήματα της καρδιάς
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως πεθαίνει από παθήσεις που προκαλούνται από θρόμβωση- Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης