Τοποθέτηση Υποψήφιου Δημοτικού Συμβουλου Αλεξάνδρειας Χρήστου Τσόγια

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος είναι ένας τόπος κοινός. Δυστυχώς, όμως, ο Δήμος μας με ευθύνη των μέχρι τώρα δημάρχων κατέληξε σε ένα τόπο κενό, που βιώνει μια οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική παρακμή με τους δημότες να γκρινιάζουν, να  παραπονούνται (δικαίως) αλλά να ψηφίζουν τους ίδιους.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν για να ξεκολλήσουμε από αυτό το αδιέξοδο;

Καμία δημοτική αρχή  μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε με τέτοιου είδους ζητήματα. Κύρια τους ασχολία είναι να υποκλέψουν ακόμη μια φορά την ψήφο των δημοτών να φορέσουν τα κουστούμια τους και να κάνουν τους δημάρχους, βλέποντας ασυγκίνητοι ένα τόπο να μαραζώνει. Τρέχουν από δημότη σε δημότη και ζητούν την ψήφο του με ποικίλους τρόπους, αλλά δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη μια κοινωνική αναπαράσταση για τον τόπο. Δεν ασχολούνται (δεν θέλουν και δεν μπορούν) να λύσουν προβλήματα, με την υλοποίηση ενός προγράμματος  που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Είναι εξαιρετικά ικανοί να κλέβουν ψήφους  και να περνάνε την κυβερνητική πολιτική και εντελώς ανίκανοι να έχουν ένα όραμα και ένα σχέδιο για την πόλη.

Πως λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση; Για μας η λύση είναι μία «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». Αν οι δημότες της Αλεξάνδρειας δεν απαλλαγούν από τους πολιτικάντηδες του γλυκού νερού, που  δε μπαίνουν μπροστά στα προβλήματα αλλά αντίθετα βάζουν πλάτη για να περάσουν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές και δεν συμμετέχουν στην κοινότητα, αν δεν αφυπνιστούν άνθρωποι με ικανότητες και αγάπη για τον τόπο, αν δεν πάρουμε την τύχη στα χέρια μας τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνουμε βουβοί θεατές του κοινωνικού και πολιτιστικού μαρασμού της πόλης μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει λοιπόν προτεραιότητα στην δημιουργία μιας δημοκρατική ανάπτυξης της πόλης μας.

Πως θα πετύχουμε κάτι τέτοιο;

1) Θα δημιουργήσουμε έναν ηλεκτρονικό τόπο, όπου ο κάθε πολίτης θα εκθέτει τα προβλήματά του, την γνώμη του (πεποιθήσεις, στάσεις), την προσέγγιση, την άποψη αλλά και τις προτάσεις του για διάφορα δημοτικά αλλά και κοινωνικά φαινόμενα. Σκοπός μας η ανταλλαγή απόψεων, η ένταξη κι όχι ο αποκλεισμός των πολιτών από την πορεία της πόλης, η ενεργοποίηση άξιων δημοτών που μένουν απογοητευμένοι σε μια αποχαυνωτική ιδιωτεία.

2) Να ζωντανέψουμε το θεσμό της Λαϊκής Συνέλευσης της γειτονιάς και του χωριού. Καθιέρωση ενός απογεύματος συζητήσεων τη βδομάδα, στην Αλεξάνδρεια και τα χωριά για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σκοπός η δημιουργία της κοινότητας. Επιτέλους οι Γιδιώτες πρέπει να βρίσκονται, να σχεδιάζουν, να διαμορφώσουν μια κουλτούρα που θα σηματοδοτεί τον τόπο. Επιτέλους οι δημότες της πόλης μας πρέπει να έχουν λόγο για όλα τα ζητήματα.

3) Αναγέννηση της γειτονιάς και των χωριών. Να δημιουργηθούν δημοτικά στέκια πολιτισμού και ψυχαγωγίας -μικρές βιβλιοθήκες- τη λειτουργία των οποίων θα αναλάβει ο δήμος. Στο πολιτιστικό κέντρο να δημιουργηθεί ένα δημοτικό καφενείο όπου θα βρίσκονται οι δημότες της Αλεξάνδρειας

4) Το πολιτιστικό κέντρο να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να γίνει ένα δημιουργικό κέντρο για τη νεολαία. Να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη ζωή μακριά από την ανία και την περιθωριοποίηση που ζουν στην πόλη μας.

Αυτοί και άλλοι στόχοι που θα μας υποδείξουν οι πολίτες είναι ο κεντρικός πυρήνας, η επικέντρωσή μας πάνω στον πρωταρχικό στόχο που θέτουμε, τον στόχο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Πόλης.

ΨΗΦΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Καλούμε λοιπόν τους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας να συνταχθούν μαζί μας στον καλό αγώνα να απαλλαγούμε από ένα συνδυασμό που δεν έχει τις ικανότητες να βγάλει τον δήμο από το τέλμα στον οποίο τον έχει βαλτώσει. Σας καλούμε να προσπαθήσουμε μαζί για να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημοκρατική, δημιουργική, ανθρώπινη. Σας καλούμε να αντισταθείτε στις ψεύτικες υποσχέσεις και να βάλετε πιο πάνω την ανάπτυξη της κοινότητας, το μέλλον αυτής της πόλης. Επιτέλους, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τόπο που θα έχει μέλλον για τα παιδιά μας, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε γι’ αυτό και να εκφραστούμε μέσα από Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτόν τον αγώνα έχουμε σκοπό να δώσουμε. Εσείς αγαπητοί συνδημότες θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε μια αναχρονιστική διοίκηση και σε μια διοίκηση γεμάτη φως και δημοκρατία, ανάμεσα σε μια χειραγωγίσιμη αδιαφορία και στην αξιοπρέπεια.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του προεκλογικού σποτ του ανεξάρτητου υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Ρόκου
Επόμενο άρθροΑ. Τζιτζικώστας-Να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία του δρόμου Πολύκαστρο–Χαλάστρα στον άξονα ΠΑΘΕ