Ένα αγαπημένο comfort food που γίνεται γρήγορα.
Η σίγουρη επιλογή που αρέσει σε όλους και απλά χρησιμοποιούμε για ένα τουιστ γευστικό τα νόστιμα κρητικά ζυμαρικά, που τα βρίσκουμε παντού.
Στήθος κοτόπουλου με σκιουφιχτά
Από το εστιατόριο Μέντα, Πρέβεζα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο σε φέτες
1 πακέτο σκιουφιχτά μακαρόνια
4 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό από κύβο κοτόπουλου
80 ml γάλα φρέσκο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από 1 λεπτό τα σκιουφιχτά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2 λεπτά λιγότερο.
Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές για 4 λεπτά.
Μόλις ροδοκοκκινήσουν προσθέτουμε το μπέικον και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο.
«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά.
Βάζουμε και πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μια βράση ανακινώντας το.
Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με γραβιέρα.