Η αυθεντική ιαπωνική συνταγή κάνει τις φτερούγες λαχταριστές. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως, είναι τόσο νόστιμες και παιχνιδιάρικες.
Είναι ωραία ιδέα να τις παρουσιάσουμε σε έναν γιορτινό μπουφέ, που θέλουμε να δώσουμε ένα κοσμοπολίτικο χρώμα.
Επειδή οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν… ζητήσαμε από την κοσμογυρισμένη φίλη και καταπληκτική μαγείρισσα να μας ετοιμάσει την αυθεντική συνταγή.
Κοτόπουλο teriyaki
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά για 4 άτομα
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
½ φλιτζάνι teriyaki sauce
2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1/4 φλιτζανιού σησαμέλαιο
2 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
Τρόπος παρασκευής
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει τα άκρα από τις φτερούγες και να τραβήξει προς τα πάνω το κρέας, που απομένει ώστε να φανεί το κόκαλο.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι.
Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στη μαρινάδα και αφού σκεπάσουμε το μπολ το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες, γυρίζοντας τις φτερούγες ανά διαστήματα.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C και αραδιάζουμε τις φτερούγες στη σχάρα του γκριλ, αφού από κάτω βάλουμε ένα ταψάκι για να μην τρέχουν τα υγρά.
Ψήνουμε στο γκριλ τις φτερούγες για 30 λεπτά αλείφοντας ανά διαστήματα με το υγρό από την μαρινάδα.
Γυρίζουμε τις φτερούγες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα με λίγο κορν φλάουρ για να δέσει και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.