Ένα φαγητό που αρέσει πολύ είναι αρωματικό και εύκολο στην παρασκευή του. Μια παραδοσιακή συνταγή ξεχωριστή με πατάτες τηγανητές μούρλια.
Το κρασί παίζει ρόλο επίσης σημαντικό επιλέγουμε ένα ρωμαλέο αγιοργήτικο ή ξινόμαυρο. H ποικιλία merlot ανεβάζει τη γεύση του πιάτου και η ζάχαρη χαρίζει γλύκα στη ντομάτα.
Μοσχαράκι κρασάτο
Aπό την οικογένεια Σούκα, Καλάβρυτα
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι από ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 στικ κανέλας
10 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο το μοσχαράκι γυρίζοντάς το με λαβίδα μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα.
«Σβήνουμε» με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρέας μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να μελώσει για 90 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα, που την ανακινούμε και ελέγχουμε τα υγρά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, που τις περιλούζουμε με τη σάλτσα.