Επειδή μπήκε για τα καλά ο Ιούλιος και η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα από τα καλοκαιρινά λαχανικά, είπα να σας δείξω τη μοναδική συνταγή που έχω για τα θεϊκά παπουτσάκια.
Για πάμε να τα φτιάξουμε παρεούλα.
Ένα άκρως καλοκαιρινό και γευστικότατο φαγητό, που μας ξετρελαίνει όλους.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα
Υλικά 4 ατόμων θα χρειαστούμε:
6 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
Για την γέμιση με τον κιμά θα χρειαστούμε:
Λίγο ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες μικρές σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκιες ντομάτες
2 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
2 κύβους νοστιμιάς κρέατος
Επίσης θα χρειαστούμε και διάφορα μπαχαρικά:
αλάτι
πιπέρι
γλυκό κόκκινο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λίγη ρίγανη
κύμινο
λίγη κανέλα
Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα από όλα κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 με 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες φτιάχνουμε τη γέμιση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά , με τη σειρά που είναι γραμμένα, τζιγαρίζοντας πρώτα το κρεμμύδι με τον κιμά και μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τα μπαχαρικά.
Αφού ετοιμαστεί η γέμιση μας και ψηθούν οι μελιτζάνες, τις πιέζουμε με ένα πιρούνι και τις γεμίζουμε με τον κιμά που μόλις φτιάξαμε.
Από επάνω θα βάλουμε και μία κρεμώδη μπεσαμέλ για να απογειώσουμε το φαγητό μας.
Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:
1/2 λίτρο γάλα
2 κουτ.σουπ. κορν φλαουρ
2 κουτ.σουπ. βουτυρο
Αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 αυγό
Λίγο κασέρι τριμμένο
Τα βάζουμε όλα με τη σειρά που είναι γραμμένα σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το αυγό, αφού πρώτα το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Πάνω από τις μελιτζάνες βάζουμε τη μπεσαμέλ μας.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Καλή σας επιτυχία.