Ας ελπίσουμε σιγά, σιγά να μας έρθει επιτέλους το καλοκαιράκι και να ξεχυθούμε στις παραλίες.
Μετά όμως από μία βουτιά στη θάλασσα, δε θα ήταν ωραία να είχαμε μαζί μας και ΝΤΟΝΑΤΣ παραλίας;
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε Σπιτικά και Αφράτα ΝΤΟΝΑΤΣ, πολύ καλύτερα και από του εμπορίου;
ΝΤΟΝΑΤΣ γεμιστά με Μαρμελάδα φράουλας και με Νουτέλα.
Ντόνατς γεμιστά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου, περίφημη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
200 γρ. γάλα χλιαρό
2 αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής:
Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, χτυπάμε όλα τα υλικά, με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Μετά από 5 λεπτά χτυπήματος, θα πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου.
Μετά τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, κάθε κομμάτι χωριστά.
Βγαίνουν περίπου 21 ΝΤΟΝΑΤΣ.
Τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.
Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις κρυώσουν λίγο, ανοίγουμε στο πλάι μία μικρή τρυπούλα με ένα μαχαίρι.
Γεμίζουμε τα Ντόνατς είτε με νουτέλα, είτε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Γίνονται τόσο αφράτα που η νοστιμιά τους, δεν περιγράφεται με λόγια.
Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία.