Μία πανεύκολη σαλάτα που γίνεται με τρία μόνο κύρια υλικά και ελαιόλαδο. Μερικά λεπτά αρκούν για να δημιουργήσετε μια μούρλια σαλάτα φιλοσοφίας good mood food.
Τα διατροφικά ατοπήματα πολλά και έτσι για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας λίγο να συνέλθει θα πρέπει να επινοούμε συνδυασμούς νόστιμους και δυναμωτικούς.
Σαλάτα δυναμωτική
Από τον Χάρη Πανταζή, γευσιγνώστη, Αθήνα
Υλικά για 2 άτομα
2 αβοκάντο, καθαρισμένα
15 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση
15 αγκιναράκια κομμένα στη μέση
Ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθό αλατιού
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες, αφού βγάλουμε το κουκούτσι που βρίσκεται στη μέση.
Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Στο εμπόριο θα βρείτε αγκιναράκια, καθαρισμένα μέσα σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο.
Σε 2 μεγάλα πιάτα βάζουμε τις φέτες αβοκάντο, τα ντοματάκια και τα αγκιναράκια χωρισμένα σε δύο μέρη για να υπάρχει και αρμονία χρωμάτων.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο, που είναι της εποχής.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανθό αλατιού τα ντοματίνια και τα αγκιναράκια.
Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα φετούλες από μπαγκέτα ολικής άλεσης και τις σερβίρουμε δίπλα στο πιάτο μας.
Αν θέλουμε βάζουμε και μερικά κομματάκια παρμεζάνας…