Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Μην ξεχάσουμε τα Τέμπη όμως…

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Μην ξεχάσουμε τα Τέμπη όμως…

 Κοντεύουν δύο μήνες και 57 οικογένειες είναι βυθισμένες στο πένθος.

Κοντεύουν δύο μήνες και οι επιζήσαντες προσπαθούν κλινικά και ψυχολογικά να συνέλθουν. Το ψυχικά είναι πιο δύσκολο, βαρύ, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πόσο δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει τη βουή, το τράνταγμα, τη μυρωδιά του θανάτου από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Χτες το πόρισμα της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο έβγαλε το πόρισμα του και το παρέδωσε στον Υπουργό Γεραπετρίτη, αυτός με τη σειρά του θα το δώσει στον Εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Ο καιρός περνάει, για εμάς τους απέξω πολύ φυσιολογικά, αφού, λογικά, έχουμε μπει στους ρυθμούς μας. Οι εκλογές πλησιάζουν. Ο Γεωργούλης είναι – και σωστά – πρώτο θέμα στην επικαιρότητα, οι τιμές τραβάνε την ανηφόρα.

Ο «ανήφορος» των συγγενών των νεκρών και των τραυματιών και των επιζώντων δεν απαλύνεται από τα 40 χιλιάρικα και τα άλλα χιλιάρικα που έδωσε η Hellenic Train με την σχεδόν απειλητική  υποσημείωση ότι τα ποσά αυτά δεν σηματοδοτούν ευθύνη της εταιρείας.

Ζούμε σε ένα κράτος που δεν μπορεί να μας παρέχει συγκοινωνίες με ασφάλεια και τα Τέμπη έδειξαν πόσο άτυχοι ήταν κάποιοι και πόσο απλώς τυχεροί οι υπόλοιποι.

Μην ξεχάσουμε τα Τέμπη!

Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όσο περνάει ο καιρός.

Όσο οι ευθύνες διαχέονται, δεν παίρνουν όνομα και επώνυμο, τόσο τα πράγματα θα παραμένουν «τυχαία» για την ασφάλειά μας.

«Πάμε κι όπου βγει»  – αυτό μας κατατρέχει και απειλεί τις ζωές μας.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την τραγωδία τα Τέμπη είναι εκεί, οι νεκροί στα νεκροταφεία, οι συγγενείς σε απόγνωση, οι τραυματίες προσπαθούν να συνέλθουν και οι υπεύθυνοι κάνουν προεκλογικές εκστρατείες!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΤην Τεταρτη 19 Απριλίου 2023 και ώρα 7 το απόγευμα θα αναβιώσει στο ξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Επισκοπή το «Πασχαλιάτικο Σεργιάνι» με τη συμμετοχή των γυναικών των Χοροδράσεων
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του τομέα πολιτισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο της δέσποινας Γερουλάνου