Σπέκουλα επάνω σε φέρετρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σε σχολείο μεγάλης αστικής περιοχής του Λεκανοπεδίου που τελεί υπό κατάληψη, τρεις είναι οι μασκοφόροι καταληψίες κι έξω από το σχολείο, οι γονείς τους, γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σε άλλο σχολείο, περίπου τα ίδια. Πιο εκεί, πάντα στο πνεύμα του ανθρωπισμού και της αγανάκτησης για τα νεκρά παιδιά που… δολοφόνησε ο Μητσοτάκης –έτσι λένε τα τρολάκια των εξήντα λεπτών- σπάνε θρανία, νιπτήρες και καίνε κουρτίνες!

Προχθές το βράδυ, στο Περιστέρι, δυο νεαροί εδώ και δυο παραπέρα, έπαιρναν κάδους σκουπιδιών, τους έβαζαν στη μέση των δρόμων και μετά τους πυρπολούσαν! Στα γήπεδα, τα ίδια…

Σήμερα, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργανώνουν απεργίες, πορείες κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από το δυστύχημα στα Τέμπη. Μα καθημερινά αφήνουν πίσω στην Αθήνα δεκάδες σπασμένες βιτρίνες. Προφανώς εξ αιτίας του συγκλονισμού τους.

Είναι σεβασμός στους νεκρούς αυτό ή επιχείρηση κάποιων να αποκομίσουν οφέλη επάνω από τα φέρετρα; Μόνο σπέκουλα χαρακτηρίζεται αυτό. Κι ο σπεκουλαδόρος αποτελεί ένα κορυφαίο επαγγελματία αγκιτάτορα, που ο ίδιος έκανε διακοπές χλιδής σε κότερα, όταν δίπλα του είχε εκατοντάδες φέρετρα! Ας μη ξεχνάμε.

Ας μη ξεχνάμε ότι στοχεύουν στις ευαισθησίες των νέων κι εκμεταλλεύονται την έλλειψη γνώσης τους. Κάποτε, έκαναν προπαγάνδα και κομματικό προσηλυτισμό μιλώντας για την ισότητα. Πόσο όμορφη έννοια, ε;  Και πόσο ανύπαρκτη στις χώρες του υπαρκτού, τότε;

Σήμερα ο Φίλης έκανε το ίδιο. Στόχευσε στη νιότη, λέγοντας με στόμφο και πιασάρικα λόγια ότι τα παιδιά είναι στους δρόμους   «απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει τη ζωή τους ως αριθμό»! Ξέρετε πώς λέγεται αυτό. Όχι μόνο σπέκουλα μα και σκύλευση νεκρών! Στρατολόγηση! Και ψεύτικες κατηγορίες. Όπως προχθές που την ώρα που οι κουκουλοφόροι άρχισαν επιθέσεις και καταστροφές, εκείνοι άνοιξαν τις φτερούγες τους και τους κάλυψαν! Κι ύστερα έλεγαν ότι το κράτος επιτίθεται σε παιδιά που διαδηλώνουν…

Κι όχι μόνο αυτά. Κάνουν θεατρικό δρώμενο τη φράση  «όταν φτάσεις στείλε». Μια φράση αθώα και συγκινητική, τη μετατρέπουν σε τοξική έκφανση με προφανή σκοπιμότητα.

Λένε και διαδίδουν ψέματα.  Λένε για δήθεν κομματική τοποθέτηση του σταθμάρχη, που τελικά αποδεικνύεται συνδικαλιστής του ΠαΣοΚ!

Λένε για δήθεν υποκατάσταση της Δικαιοσύνης από την Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε και που με σαφήνεια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως το όποιο πόρισμα με τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα τεθούν στη διάθεση των ανακριτικών εισαγγελικών αρχών.

Λένε  για δήθεν εγκατάλειψη του έργου της τηλεδιοίκησης, από την παρούσα Κυβέρνηση, αλλά ο εξαφανισμένος κι άλαλος είναι ο μόνιμος υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Κι ο κουμπάρος του.

Λένε ψέματα για δήθεν αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Νέα Δημοκρατία, όταν κι ένα παιδί γνωρίζει ότι ο Τσίπρας και υπουργοί του εξυμνούσαν την ιδιωτικοποίηση, ακόμη κι έναντι πινακίου φακής.

Είπαν, διέδωσαν και κάτι ακόμη, χυδαίο ψέμα: Ότι, δηλαδή η κυβέρνηση δήθεν απαγόρευσε την παραλαβή των νεκρών και τη δυνατότητα να ανοίξουν τα φέρετρα ή να πενθήσουν τους νεκρούς όπως επιθυμούν!!!

Τηλεπαρουσιαστές και τηλεπερσόνες εξειδικευμένες στις ανθρώπινες σχέσεις τύπου Βανδή/Μπισμπίκη, δικάζουν, καταδικάζουν προπαγανδίζουν!  Άλλοι καλούν τον κατάδικο Παππά σε συζητήσεις πάσης φύσεως να κουνά το δάκτυλο! Ποιον; Εκείνον που παρέβη τα καθήκοντά του κι επιχείρησε  να ελέγξει τη δουλειά τους.

Μέχρι κι ο Κανάκης με τις αρβύλες του κατέθεσε ρεσιτάλ γνώσης για τα τρένα. Ποιος; Εκείνος που δεν ήξερε το παραμικρό για άλλες υποθέσεις, εσωτερικής φύσεως της ομάδας του!

Ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μπει σε προτεραιότητα η διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα, και η υπόθεση να αναχθεί στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ψεκασμένη Ακροδεξιά (χέρι χέρι πάνε πάντα) εσκεμμένα παραποίησαν τα λεγόμενά του, ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη! Σπέκουλα και δημιουργία κλίματος.

Κι επειδή οι ημέρες είναι πονηρές, ας έχουμε όλοι το νου μας. Δεν θέλει πολύ μια προβοκάτσια για να ζήσουμε πάλι ημέρες 2008…. Άλλωστε η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθροΣε απεργιακό κλοιό η χώρα – 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτων και Εργατικών Κέντρων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.