Κροκέτες μούρλια – Γεύση που γράφει …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νόστιμες κροκέτες με τυρί, μπέικον και κρασί.

Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές και αρέσουν πολύ.

Τις σερβίρουμε πάνω σε κρέμα γιαουρτιού ή μαγιονέζα αρωματική.

Κροκέτες μούρλια 1

Κροκέτες μούρλια

Από την Νανά Γκαμπούρα, πολυβραβευμένη cheffe, «Η κουζίνα της Μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών, εμενταλ, κασέρι, μετσοβόνε

2 ασπράδια αυγού

4 κ.σ. πάνκο

150 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο καρέ

1 σφηνάκι κρασί λευκό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Λίγο πάνκο

Ηλιέλαιο

Κροκέτες μούρλια 3

Τρόπος παρασκευής

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σε μπολ ρίχνουμε το μείγμα τυριών, τα ασπράδια αυγού, το πάνκο, το κρασί, τα πιπέρια και το μπέικον.

Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα ρολάρουμε σε πάνκο.

Σε βαθύ τηγάνι ή στη τηγανιέρα βάζουμε ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τις κροκέτες και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν για 3 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα.

Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις κροκέτες.

Τις αφήνουμε να σταθούν για 2 λεπτά για να φύγει το λάδι.

Κροκέτες μούρλια 2

Στο πιάτο βάζουμε κρέμα γιαουρτιού ή μαγιονέζα και από πάνω βάζουμε τις κροκέτες.

Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 7-3-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 7 Μαρτίου 2023