Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πάντα καλοδεχούμενοι και γίνονται εύκολα. Το καρότο επίσης δένει αρμονικά, όπως και οι νιφάδες βρώμης.
Τους σερβίρουμε πάνω σε κρέμα γιαουρτιού ή μαγιονέζα με μπόλικο μάραθο ή άνηθο.
Κολοκυθοκεφτέδες αρωματικοί
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κολοκύθια μέτρια τρυφερά, χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 καρότο, λεπτοτριμμένο
4 φρέσκα αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ νιφάδες βρώμης ή λίγο αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
δυόσμος ψιλοκομμένος ή ρίγανη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι με δυόσμο
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγει η υγρασία.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρότο, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακουτσωτοί.
Τους αλευρώνουμε για να τηγανιστούν καλύτερα.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεστάνει καλά.
Βάζουμε με τρυπητή κουτάλα τους κολοκυθοκεφτέδες και μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά, τους γυρίζουμε από την άλλη.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.
Τους σερβίρουμε σε πιάτα με βάση κρέμα γιαουρτιού με δυόσμο ή άνηθο.