Μια διαφορετική εκδοχή που έκανα για πρώτη φορά και αξίζει να δοκιμάσετε.
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη – παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι
Μαγειρικό βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
μια κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι,
1 πρέζα μαύρο πιπέρι,
1 κ.γ. μουστάρδα
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Σε βούτυρο ροδίζουμε το συκώτι (αφού το αφήσουμε 1 ώρα σε ξύδι).
Αφαιρούμε και σοτάρουμε κρεμμύδι με ζάχαρη και βάζουμε το συκώτι.
Σε άλλο τηγάνι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο ροδίζουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και σκόρδο.
Προσθέτουμε , αλάτι, μαύρο πιπέρι, μουστάρδα και κόκκινη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά μπούκοβο) και ζεστό νερό να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε το δεύτερο τηγάνι στο πρώτο.
Βράσιμο 2 λεπτά και σερβίρουμε με πατατούλες ή πιλάφι (θα πρότεινα το δεύτερο).
Ένα τσιπουράκι ή κόκκινο κρασάκι για συνοδεία είναι απαραίτητο .
Καλό είναι να το φάμε αμέσως γιατί πήζει γρήγορα το κουρκούτι.
Μόλις τα ετοίμασα.
Ορίστε παρέα.