Συκώτι Ανδριανουπόλεως – Ciģer Edirne – Γεύση ανατολής στην κουζίνα σας!

Το καλοκαίρι που πήγα στην Ανατολική Θράκη και την παραθαλάσσια πόλη  Σηλυβρία (Silivri) μου κάναν το τραπέζι με αυτό. Ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά του!

Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 7 Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 6

Έψαξα λοιπόν στο διαδίκτυο και βρήκα την αυθεντική συνταγή που σας παρουσιάζω αυτούσια και συνιστώ να δοκιμάσετε.

Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 1

Συκώτι Ανδριανουπόλεως – Ciģer Edirne

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες

Για το πανάρισμα:

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κόκκινη γλυκιά πάπρικα

Καλαμποκάλευρο

Τρόπος παρασκευής:

Συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες, σε νερό με ξύδι 1 ώρα.

Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 3 Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 4

Μετά στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε και το πανάρουμε με κόκκινη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος σε καλαμποκάλευρο.

Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 5

Σε καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε και το σερβίρουμε με καυτερή σάλτσα

(όπως μας το σέρβιραν εκεί).

Για τη σάλτσα:

Πιπεριά Φλωρίνης

Κέτσαπ

Πιπεριά κόκκινη καφτερή

Στο μούλτι όλα μαζί…

Συκώτι Ανδριανουπόλεως Ciger Edirne 2

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα 12-01-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023