Το καλοκαίρι που πήγα στην Ανατολική Θράκη και την παραθαλάσσια πόλη Σηλυβρία (Silivri) μου κάναν το τραπέζι με αυτό. Ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά του!
Έψαξα λοιπόν στο διαδίκτυο και βρήκα την αυθεντική συνταγή που σας παρουσιάζω αυτούσια και συνιστώ να δοκιμάσετε.
Συκώτι Ανδριανουπόλεως – Ciģer Edirne
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το πανάρισμα:
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Καλαμποκάλευρο
Τρόπος παρασκευής:
Συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες, σε νερό με ξύδι 1 ώρα.
Μετά στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε και το πανάρουμε με κόκκινη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος σε καλαμποκάλευρο.
Σε καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε και το σερβίρουμε με καυτερή σάλτσα
(όπως μας το σέρβιραν εκεί).
Για τη σάλτσα:
Πιπεριά Φλωρίνης
Κέτσαπ
Πιπεριά κόκκινη καφτερή
Στο μούλτι όλα μαζί…
Καλή σας επιτυχία!