Μπριάμ στο τηγάνι, ένα νόστιμο φαγάκι παντός καιρού!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι.

Τί πειράζει που ο καιρός σιγά σιγά χαλάει. Εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ αγαπημένο μας φαγητό, παντός καιρού.

Και ποιο είναι αυτό;

Φυσικά το αγαπημένο μας Μπριάμ, αλλά αυτή τη φορά φτιαγμένο σε τηγάνι.

Μπριάμ στο τηγάνι 3

Μπριάμ στο τηγάνι

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα:

4 μεγάλες πατάτες

2 μελιτζάνες

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 φλ. νερό

1 φλ. ελαιόλαδο

2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κύβο λαχανικών

Μπριάμ στο τηγάνι 2

Επίσης θα χρειαστούμε και διάφορα μπαχαρικά:

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Κουρκουμά

Εκτέλεση συνταγής:

Αφού κόψουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλους κύβους, ξεκινάμε να τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο πρώτα τις πατάτες.

Τις βάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πιπεριές και πάλι τις βγάζουμε από το τηγάνι.

Μετά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και φυσικά το ελαιόλαδο.

Αφού τηγανιστούν καλά θα ξανά προσθέσουμε τις μισοψημένες πατάτες και τις μισοψημένες πιπεριές.

Στη συνέχεια θα βάλουμε τις κομμένες ντομάτες, τον πελτέ, το νερό και όλα τα μπαχαρικά μας.

Αυτή τη φορά με το καπάκι του τηγανιού σκεπασμένο, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά το φαγητό μας, σε μέτρια φωτιά.Με αυτή τη διαδικασία το φαγητό μας, έχει άλλη νοστιμιά και φυσικά τα λαχανικά μας κρατάνε, χωρίς να λιώσουν.

Μπριάμ στο τηγάνι 1

Η γεύση τους απίστευτη, αξίζει να το φτιάξετε.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 19-11-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022