Σήμερα είπα να ξεφύγω από τα τετριμμένα και να σας φτιάξω μια λαχταριστή λιχουδιά της Γερμανίας. Είναι τα Γερμανικά κρουασανάκια (buffies) γλυκά η αλμυρά.
Είναι ιδανικά για το πρωινό μας, για το γραφείο, για το σχολείο και φυσικά ένα κολατσιό άξιο συνοδευτικό για το απογευματινό μας καφεδάκι.
Ας σηκώσουμε τα μανίκια λοιπόν και ας φτιάξουμε μαζί αυτά τα αφράτα και απολαυστικά κρουασανακια.
Γερμανικά BUFFIES γλυκά και αλμυρά Κρουασανάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
250 γρ. χλιαρό γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξερή μαγιά
1 αυγό
1/3 κ.γ. αλάτι
60 γρ. βούτυρο μαλακό (όχι λιωμένο)
500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γλυκιά γέμιση θα χρειαστούμε 100 γρ. νουτέλα.
Βγαίνουν 10 κρουασανάκια.
Για την αλμυρή γέμιση θα χρειαστούμε 100 γρ. φέτα τυρί με λίγο γάλα.
Βγαίνουν 10 κρουασανάκια.
Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε στην κουζινομηχανή όλα μαζί, με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή και αφράτη ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και βάζουμε ό,τι μας αρέσει.
Μπορούμε να τα κάνουμε είτε αλμυρά, είτε γλυκά.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.