Τι και αν φθινοπώριασε, τι και αν μπήκε για τα καλά ο Οκτώβρης, ο καιρός παραμένει όμως ζεστός και γλυκός.
Για ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε παρέα ένα καθαρά ελληνικό πιάτο, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε όλες τις εποχές.
Ένα φαγητό που αγαπάμε και λατρεύουμε όλοι μας.
Και αυτό δεν είναι άλλο από τις …
Γαρίδες Σαγανάκι
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες φρέσκες
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κύβο λαχανικών
1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
Λίγος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό)
100 γρ. φέτα τυρί
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμυδάκι, τις πολύχρωμες πιπεριές, κόκκινες και πράσινες και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών.
Μετά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με ένα μικρό ποτηράκι λευκό κρασί ή ουζάκι.
Κατόπιν βάζουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα για έξτρα γεύση.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ύστερα ρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν μόνο 5 λεπτά, αλλιώς θα μας σκληρύνουν.
Προσθέτουμε μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε 100γρ. φέτα τυρί τριμμένη, για να απογειώσει τη γεύση της γαρίδας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.