Βυσινάδα σπιτική, για να ξέρεις τι πίνεις!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά ποτά, ίσως το κορυφαίο σε προτίμηση για κάθε ελληνικό νοικοκυριό, είναι αναμφίβολα η πατροπαράδοτη βυσινάδα.

Η αλήθεια είναι πως φτιάχνεται με διάφορους τρόπους, εμείς ακολουθούμε τον παρακάτω.

βύσινα 1

Βυσινάδα σπιτική

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Βυσινάδα σπιτική 2

Υλικά:

2 κιλά βύσσινα πλυμένα

1 λίτρο νερό

βύσινα

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε μαζί για μισή ώρα.

Σε στραγγιστήρι πολτοποιούμε με το εργαλείο που έχουμε για τον πουρέ πατάτας.

Μετράμε το χυμό και για κάθε 2 ποτήρια του βάζουμε ένα ποτήρι ζάχαρη.

Βράζουμε περίπου 45 λεπτά.

Αφού κρυώσει την τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βυσινάδα σπιτική 1

Σερβίρουμε αραιωμένη με νερό ή με πολλά παγάκια.

Μια καλοκαιρινή απόλαυση και όχι μόνο!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 13-07-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022