Ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά ποτά, ίσως το κορυφαίο σε προτίμηση για κάθε ελληνικό νοικοκυριό, είναι αναμφίβολα η πατροπαράδοτη βυσινάδα.
Η αλήθεια είναι πως φτιάχνεται με διάφορους τρόπους, εμείς ακολουθούμε τον παρακάτω.
Βυσινάδα σπιτική
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
2 κιλά βύσσινα πλυμένα
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Τα βράζουμε μαζί για μισή ώρα.
Σε στραγγιστήρι πολτοποιούμε με το εργαλείο που έχουμε για τον πουρέ πατάτας.
Μετράμε το χυμό και για κάθε 2 ποτήρια του βάζουμε ένα ποτήρι ζάχαρη.
Βράζουμε περίπου 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει την τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.
Σερβίρουμε αραιωμένη με νερό ή με πολλά παγάκια.
Μια καλοκαιρινή απόλαυση και όχι μόνο!