Η αλλιώς η μακαρονάδα του καλοκαιριού, καλοδεχούμενη όπου και αν είμαστε.
Από την παραλία μέχρι …το μπαλκόνι μας. Ότι πιο εύκολο να μοιραστούμε με αυτούς που αγαπάμε. Η μακαρονάδα μας «δένει» ακόμα αρμονικά με μεζεδάκια θαλασσινά και ουζάκι. Αν επιλέξουμε αυτό «σβήνουμε» την σάλτσα με ούζο και όχι με κρασί.
Αρωμα θαλασσινό και οι σκέψεις διακοπών… στο τραπέζι πέφτουν βροχή…
Η συνταγή δική σας…
Μακαρονάδα του ψαρά
Από την Μαρία Τζώρτζη του εστιατορίου «Για μια μπουκιά» Ν. Μάκρη Αττικής
Υλικά
200ml ελαιόλαδο
500γρ. σπαγγέτι Νo 6
200γρ. μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
200γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
200γρ. σουπιές ψιλοκομμένες
200γρ. καλαμαράκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
300ml λευκό κρασί κατά προτίμηση Μαντινεία Νασιάκου
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια
Τρόπος Παρασκευής
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την ντομάτα για 10 λεπτά.
Μόλις «δέσει» η σάλτσα μας , ρίχνουμε τα θαλασσινά (εκτός από τις γαρίδες) και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν μια βράση.
«Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα μέχρι για βράσουν τα ψαρικά με την σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να συγκρατηθούν τα αρώματα.
Παράλληλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια ανάλογα με το χρόνο που γράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ψαρικά και την σάλτσα. Ανακινούμε την κατσαρόλα και ανακατεύοντας ελαφρά σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Μικρά μυστικά
Αν έχουμε και χταποδάκι το προσθέτουμε στο πιάτο…
Διακοσμητική πρόταση κάνουμε γραμμές πιπεριών διαγώνια στο πιάτο μας.