Πάλι τα ίδια ρε συντρόφια; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί τη συνεχή προτροπή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση να δίνει –αν όχι να χαρίζει- χρήματα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Κι όλοι ζητάνε! Ζητάνε οι μαγαζάτορες, ζητάνε οι τραγουδιστές κι ηθοποιοί, ζητάνε οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, σχεδόν οι πάντες….  Κι όλα θυμίζουν τις μαύρες μας ημέρες. Τότε που όλοι κρέμονταν κάτω από τα λεφτόδεντρα και περίμεναν αυτά να πέσουν. Αν παραφράσουμε το υπέροχο άσμα των Λοϊζου και Ρσαούλη, μπορούμε να πούμε… «Όλα τα θυμίζουν»…

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πράγματι, όλα γύρω μας τα θυμίζουν. Τα μπλόκα του ΚΚΕ με τα τρακτέρ , τις κραυγές στις λαϊκές αγορές , την απαίτηση για  μείωση των φόρων (που η Αριστερά έφτασε στα ύψη) και τόσα άλλα. Κι όταν όντως  μειώνεται απρόσμενα, επί παραδείγματι ο ΕΝΦΙΑ, φωνάζουν για πλήρη κατάργηση! Που δεν έκαναν εκείνοι που σήμερα φωνάζουν! Για να μη πούμε τη συμπόρευση της Αριστεράς με την καταστροφική διαιώνιση της υπόθεσης ΛΑΡΚΟ που την πληρώνουν με εκατομμύρια όλοι οι Έλληνες!

Για την Αριστερά και μέρος της συνοδοιπορούσας της Δεξιάς, το Κράτος πάντα χρωστάει. Κι όσα δίνει (στην πανδημία έχουν δοθεί σχεδόν 44 δις ευρώ) πάντα είναι… ψίχουλα.

Μα δεν μας λένε πού θα βρεθούν για να δοθούν. Τι στα κομμάτια δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την εποχή του Καστελόριζου;  Έβγαλαν  φωτοτυπία τις απαιτήσεις του ’80 και του ΄90 και σχεδόν μισό αιώνα μετά αλαλάζουν τα ίδια!

Όλοι φωνάζουν «δώσε κι εμένα μπάρμπα»! Κι όταν το κράτος δίνει (στην πανδημία έγινε άριστη στήριξη της κοινωνίας, αλλά ήταν με δανεικά που χρωστάμε όλοι) η Αριστερά λέει δώστε κι άλλα. Σήμερα  υποδαυλίζει κοινωνικές ομάδες να παίζουν παιγνίδια που ουσιαστικά και τυπικά κατευθύνει και παίζει εκείνη.

Το νέο ΠαΣοΚ, ζητά τα πάντα! Ζητά αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ, ζητά να μειωθεί ο ΦΠΑ, ζητά αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ, ζητά ότι τους κατέβει στο κεφάλι.  Κι αντί υπεύθυνου πολιτικού φορέα, γίνεται (τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτηρισμού ανήκουν στον Κωνσταντίνο Χρυσικόπουλο) ΣΥΡΙΖΑ light! Ο Σκανδαλίδης προκάλεσε γέλιο στη Βουλή προσφάτως που φώναζε για «δίκαιη κατανομή εισοδήματος και πλούτου»! Η επιτομή μιας μαθητικής έκθεσης με τίτλο την ισότητα ή αλλιώς …«Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς»! Το ΚΚΕ κι ανεξαρτήτως της πολιτικής και οικονομικής του γραφικότητας, κινητοποιεί αγρότες που επηρεάζει και ίσως να μην αργήσουμε να (ξανά)ακούσουμε το σύνθημα «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά»… Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… ότι του φανεί του λωλοστεφανή… Ζητάνε ν’ απολογηθεί ο Μητσοτάκης, επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας πρωθυπουργός υποχρέωσε μια ιδιωτική εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δηλαδή, ζήτω του νέου λαϊκισμού! Του λαϊκισμού  χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς καμιά προοπτική για σοβαρές κι εις βάθος μεταρρυθμίσεις… Εξ ου κι ο τίτλος των σημερινών σκέψεων…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022
Επόμενο άρθροΒρετανία: Το Λονδίνο προειδοποιεί την Μόσχα να μην εισβάλει στην Ουκρανία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.