Μια διαφορετική συνταγή με στοιχεία από την αρχαία ελληνική κουζίνα!!!
Χοιρινές πανσέτες με αποξηραμένα φρούτα, μουσταρδόμελο και χυμό εσπεριδοειδών. Δοκιμάστε το, θα σας καταπλήξει.
Η συνταγή δική σας:
Χοιρινές πανσέτες φρουτένιες
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Χοιρινές πανσέτες άκοπες 1,5 κιλό
Αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα από 10 κομμάτια περίπου
Χυμό ενός λεμονιού, 2 πορτοκαλιών, 2 μανταρινιών
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Ρίγανη
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και ρίχνουμε τους χυμούς, μουσταρδόμελο και ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μία νύχτα.
Την επόμενη μέρα, στην γάστρα κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, βάζουμε το κρέας αφού το χαράξουμε και τοποθετούμε σκόρδο ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και το μίγμα που έχουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς μισή ώρα και έπειτα στους 180 βαθμούς περίπου δύο ώρες.
Το σερβίρουμε με πατάτες ή πιλάφι ή και τα δύο μαζί.
Για το Κυριακάτικο τραπέζι ή το γιορτινό που κάνει την διαφορά.
Ένα κρασάκι για συνοδεία απαραίτητο.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας μας Έμβολος με πολύ εκτίμηση.
Καλή χρονιά να έχουμε!