Η ξεδιαντροπιά της Αριστεράς, ο Αυγενάκης & οι παππάδες – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Σήμερα σκέφτηκα να συζητήσουμε με τη λογική του μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Εν ολίγοις πολλά εν …ολίγοις!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Να ξεκινήσουμε με την κεντρικά εκφρασμένη αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι μόνο καφενείου, όπως γράφαμε χθες, αλλά συχνά πυκνά φτάνει σε επίπεδο χαμαιτυπείου.  Μιλάμε για λόγο που υπερβαίνει την τοξικότητα. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένα κόμμα που τα στελέχη του στοχοποιούν ένα νέο παιδί σε καραντίνα, μόνο και μόνο επειδή είναι γιός του πρωθυπουργού; Και τι διαφορά πολιτισμικού επιπέδου όταν συνέβη το αντίθετο κι ο πρωθυπουργός ευχήθηκε περαστικά στον ιό Τσίπρα;

@ Αμ το άλλο; Χρησιμοποιούν φωτογραφίες του Μητσοτάκη που έχουν τραβηχτεί εδώ και δυο –τρία χρόνια και μετά κάποιες κυρίες, βουτηγμένες στη χολή, τις χρησιμοποιούν ως δήθεν σημερινές για δημιουργούν εντυπώσεις! Κι από τις κυρίες διαχέονται στο διαδίκτυο κι η ψεύτικη είδηση γίνεται κάτι ως γεγονός….

@Χώρια που είναι το μοναδικό κόμμα στον κόσμο που στελέχη του κραύγασαν περί …κυβερνητικών δολοφόνων, αναφερόμενα στην πανδημία.  Χώρια που δεν έχουν ψηφίσει κανένα μέτρο αλλά όλο σκούζουν χωρίς να προτείνουν το παραμικρό.

@Εξ ου και μιλώ για ξεδιαντροπιά και τοξικότητα… Στοχεύουν την κοινωνική συνοχή μα όπως φαίνεται δεν τους βγαίνει και τους γυρίζει μπούμερανγκ…  Κι αν ο Ανδρουλάκης επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα κι εκφράσει θέσεις έμπλεες πολιτικού ρεαλισμού, δεν θ’ αργήσει η ώρα που το κόμμα του κι ο ίδιος θα ηγεμονεύσουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

@ Πάμε σε άλλο θέμα. Στα γήπεδα, όπου αποφασίστηκε να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες (κυρίως) μέχρι χίλια άτομα. Μέτρο τουλάχιστον αστείο αφού βάζουν ποδοσφαιρικές εταιρείες (ειδικά τις μεγάλες ΠΑΕ που έχουν πουλήσει χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας) ν’ αποφασίσουν ποιοι χίλιοι θεατές θα δουν ένα παιγνίδι.  Θα  μπορούσαν να πούνε ότι θεατές μπορούν να είναι ΜΟΝΟ όσοι έχουν εισιτήρια διαρκείας ή κανένας.

Μα δεν είναι αυτό το θέμα αυτών των σκέψεων. Είναι ότι βγήκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης κι είπε ότι διαφωνεί με την απόφαση! Δικαίωμα του. Εγώ πάντως ξέρω ότι όποιο κυβερνητικό στέλεχος διαφωνεί με κάποια κυβερνητική απόφαση, παίρνει το καπελάκι του και πάει σπίτι του. Παραιτείται!

@ Πάμε Πανεπιστήμια; Λέμε και ξαναλέμε ότι είναι ακατανόητη η κωλυσιεργία αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου της αστυνόμευσης; Και τα μπουμπούκια κάνουν πάρτυ!

Ε, τώρα πια δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία μετά τη δωρεά των μηχανημάτων (εξοπλισμού) ελέγχου εισόδου κι εξόδου για τέσσερα κεντρικά ιδρύματα. Ώρα να δούμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και των πρυτανικών αρχών να προστατεύσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και το κύρος τους.

@ Ένα σχόλιο ακόμη: Αν εξαιρέσεις τον Πιερρακάκη που παράγει έργο και καθιστά καλύτερη τη ζωή των πολιτών και τον Χατζηδάκη που προσπαθεί ανάμεσα στις μυλόπορτες του βαθέως δημοσίου, από μεταρρυθμίσεις δεν πάμε και πολύ καλά… Κι αυτό δεν  είναι το καλύτερο εύσημο για μια κυβέρνηση που είχε βαριά μεταρρυθμιστική ατζέντα… Κι ας μη πούνε περί πανδημίας, αφού –κακά τα ψέματα- οι περισσότεροι  υπουργοί δεν έχουν μεταρρυθμιστικό οίστρο…

@Και κάτι τελευταίο που αφορά την πανδημία. Εξακολουθούν ανεκδιήγητοι παππάδες να τορπιλίζουν τα εμβόλια και να βάζουν φωτιά στην κοινωνία. Καλά μας κάνουν αφού ουδείς ξύρισε κανέναν κι ο μισθός πέφτει κανονικότατα….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΜπάιντεν στον Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ουάσινγκτον θα αντιδράσει «αποφασιστικά» σε κάθε ρωσική «περαιτέρω εισβολή» στην Ουκρανία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.