Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα διάσημο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, που κρατά στα βάθη των αιώνων.
Κρατά και συνεχώς εξελίσσεται, θα έλεγα εγώ. Ιδού λοιπόν η δική μου προσωπική συνταγή, για αφράτα, λαχταριστά και πεντανόστιμα σπιτικά σουτζουκάκια..
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα φούρνου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε κρασί μαυροδάφνη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μαυροδάφνη
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Μπόλικο κύμινο
Ρίγανη
Κουρκουμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιολάδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ με μαυροδάφνη μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού και αφού στραγγίξουμε, τις προσθέτουμε μέσα στον κιμά. Μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και πλάθουμε σουτζουκάκια μακρόστενα και στο μέγεθος που εμείς θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Δεν χρειάζεται να τα αλευρώσουμε καθόλου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε μία φορά.
Αν θέλετε φυσικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία υπέροχη κόκκινη σάλτσα και να τα βουτήξετε μέσα σε αυτήν.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!