Τυροπιτάκια γιαουρτιού – Γεύση ξεχωριστή!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα θα φτιάξουμε λαχταριστά τυροπιτάκια, αλλά κάπως διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι, μια ιδανική επιλογή για το πρωινό μας ή και το απογευματινό μας κολατσιό.

Ένα σνακ για όλες τις ώρες.

Τυροπιτάκια γιαουρτιού 2

Τυροπιτάκια γιαουρτιού

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

150 γρ. βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)

50 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γάλα χλιαρό

150 γρ. τρίμματα από κασέρια

1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού

600 γρ. κόκκινη φαρίνα που φουσκώνει μόνη της ή 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ.μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα έχω γραμμένα.

Τυροπιτάκια γιαουρτιού 3

Γίνεται μία μαλακή ζύμη, που μπορεί να κολλάει λίγο στα χέρια.

Τυροπιτάκια γιαουρτιού 4

 

Ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια τη ζύμη και με ένα ποτήρι, κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους, προσθέτουμε τη γέμιση μας και κλείνουμε με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

250γρ. φέτα τυρί

1 αυγό

Και έξτρα βάζουμε

1 κρόκο αυγού με λίγο νεράκι, για τα τυροπιτάκια από επάνω, για ωραίο χρώμα

Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 20′ λεπτά περίπου.

Βγαίνουν 30 τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια γιαουρτιού 1

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 11 Μαΐου 2024