Καλημέρα αγαπητοί μου φίλες και φίλοι. Σήμερα μου ήρθε η φαεινή ιδέα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα, μια πίτα που δεν έχετε -οι περισσότεροι από εσάς- δει και δοκιμάσει.
Ο λόγος για μια εξαίρετη πιτούλα, με τηγανητό συμάρι. Ακολουθήστε πιστά τη διαδικασία και σίγουρα θα ανταμειφθείτε από τη μοναδική και υπέροχη γεύση της. Η συνταγή για εσάς με πολλή αγάπη.
Ζυμαρόπιτα τηγανητή
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο και προσθέτουμε την παρακάτω γέμιση ή ότι άλλη γέμιση επιθυμεί ο καθένας σας.
Υλικά για τη γέμιση:
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
80 γρ. μαγιονέζα
300 γρ. τρίμματα από διάφορα κασέρια
Εκτέλεση γέμισης:
Αφού βράσουμε τις πατάτες μας, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα μέσα στις πατάτες.
Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στο ήδη ανοιγμένο φύλλο μας τα μισά τρίμματα από κασέρια.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μας με τις πατάτες και τη μαγιονέζα.
Και τέλος από επάνω, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τρίμματα από κασέρια.
Κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο μας σαν πουγκί.
Το γυρίζουμε και το ανοίγουμε με ένα πλάστη πολύ προσεκτικά.
Τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ζυμάρι μας με λίγο λαδάκι και από τις δύο πλευρές, περίπου για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά.
Το κόβουμε σε κομμάτια και μετά απολαμβάνουμε.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!