Ένας παιδικός φίλος ήρθε σπίτι μας χθες αργά το βράδυ, χρόνια είχαμε να τον δούμε είναι η αλήθεια. «Ένας φίλος απ’ τα παλιά..» που λέει και το γνωστό τραγούδι.
Μετά την αρχική έκπληξη και χαρά αναμεταξύ μας, μου έδωσε με χαρά μια μεγάλη μαύρη βαριά σακούλα. -«Είναι από τη ροδιά μου που έχω στο χωριό», μου είπε. Παιδιά τι να σας πω, μεγαλύτερα ρόδια δεν έχω ξαναδεί. Το χρώμα τους σαν ζωγραφιά, όσο για τη γεύση τους ολόγλυκα σαν μέλι!
Σκέφτηκα λοιπόν με αυτό τον ονειρεμένο καρπό να φτιάξω ένα λικεράκι. Ένα φίνο απεριτίφ, ιδανικό για κέρασμα και γλυκιά συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Να σας πω την αλήθεια εμείς ήδη το δοκιμάσαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Είναι ..σούπερ!
Λικέρ Ρόδι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Χρειαζόμαστε 3 μεγάλα ρόδια, τα οποία βγήκαν 6 ποτήρια του νερού σε σπόρους
Υλικά:
6 ποτήρια σπόροι από ρόδια
6 ποτήρια ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε το λικεράκι σας, μπορείτε να βάλετε και λιγότερο)
6 ποτήρια βότκα ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο), εγώ έβαλα βότκα
2 στικς κανέλας και
6 ξυλάκια γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Αφού βγάλουμε τα σπόρια από τα 3 ρόδια, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βότκα, τα στικς κανέλας και τα γαρύφαλλα. Όλα μαζί τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, για μόνο 2 λεπτά, μετά το βρασμό.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ύστερα τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 24 ώρες σκεπασμένη.
Όλα αυτά τα κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο βράδυ τα στραγγίζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα βάζουμε σε γυάλινες καράφες.
Να επισημάνω ότι δε βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Το χρώμα είναι καθαρά από τα ρόδια, γιατί είχαν ένα υπέροχο σκούρο κατακόκκινο χρώμα από μόνα τους.
Στην υγειά σας!