Εδώ σας έχω ίσως το πιο γνωστό και σίγουρα πιο αγαπητό έδεσμα εδώ και δεκαετίες. Την πασίγνωστη τυρόπιτα κουρού, που όμως εμείς θα τη φτιάξουμε σπιτική και σούπερ νόστιμη. Μαζί και τυροπιτάκια.
Δεν έτυχε απλά, πέτυχε και με το παραπάνω.
Σκέτη απόλαυση!
Τυρόπιτες – τυροπιτάκια ΚΟΥΡΟΥ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη συνταγή:
250 γρ. χλιαρό γάλα
250 γρ. ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο εμείς θέλουμε και μέσα βάζουμε 350 γρ. τυρί, 1 αυγό και λίγο γάλα.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όλους.