Νόστιμη νηστίσιμη συνταγή, εύκολη και γρήγορη. Την ετοιμάσαμε μαζί με τον Γιώργο στον παραμυθένιο ξενώνα την Μηλιά που έχει βραβευθεί από πολλούς οργανισμούς του εξωτερικού. Οι γεύσεις γνήσιες και αγαπημένες. Την συνταγή την μοιραζόμαστε μαζί σας.
Φασολάκια μαυρομάτικα με μάραθα
Από τον Γιώργο Μακράκη του βραβευμένου παραδοσιακού ξενώνα Μηλιά Χανίων
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασολάκια μαυρομάτικα
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 η 3 μεγάλα μάτσα μάραθο(άγριο κατά προτίμηση)
Θέλει προσοχή το μάραθο να μην πέσει λίγο, γιατί όταν θα το μαγειρεύετε θα χαθεί.
1 ματσάκι άνηθο
Χυμό από 2 ντομάτες & λίγο πελτέ
2 καροτάκια κομμένα σε φετούλες
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τα φασολάκια σε ένα «τσικάλι» με λίγο ελαιόλαδο για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε τα φασολάκια μας.
Μετά παίρνουμε ένα ρηχό «τσικάλι» προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να «κάψει».
Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για τρία με πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τα μάραθα και ξανά ανακατεύουμε αφήνοντας να πάρει μια βράση.
Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα καρότα και τα μπαχαρικά μας και «ψήνουμε» σε μέτρια θερμοκρασία
Μόλις τα φασολάκια είναι έτοιμα – αλλά προσοχή να είναι τραγανά – κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Αρώματα φύσης υπέροχα!
Σημείωση: Η κατσαρόλα στην ντοπιολαλιά λέγεται “τσικάλι” και το μαγειρεύουμε “ψήνουμε”για λόγους αυθεντικότητας έτσι την γράφουμε.