Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Μια βραδιά κανονικότητας παρέα με τον φόβο

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Μια βραδιά κανονικότητας παρέα με τον φόβο

Κατάφερα να πάω την πρώτη μου συναυλία μετά από πολύ πολύ καιρό.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Εκεί που έδειξα το εισιτήριό μου, ο κύριος ευγενικά μου είπε: Ναι οκ το εισιτήριο αλλά βάλτε τη μάσκα σας.
«Ξεχάστηκα» είπα απολογητικά και τη φόρεσα.

Αραιός ο κόσμος. Πολύς αλλά περπατούσες χωρίς στριμωξίδι.
Η ουρά στο μπαρ, για τα απαραίτητα πριν πάμε στον κυρίως χώρο με τις καρέκλες, κανονική αλλά είπαμε: μασκοφόροι όλοι. Και όλοι επίσης σέβονταν τις αποστάσεις.

Ταξιθέτες μας οδήγησαν στις καρέκλες μας. Ανά δύο, με μεγάλη απόσταση μεταξύ της κάθε δυάδας. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα, όταν προσπάθησα να τραβήξω την καρέκλα μου για να ανακαθήσω, ότι ήταν βιδωμένες στο έδαφος. Έτσι όλοι είναι σίγουροι για την τήρηση των αποστάσεων.

Βλέπεις; Λίγη οργάνωση χρειάζεται για να είναι ένας χώρος γεμάτος χωρίς συνωστισμούς που στην εποχή μας είναι ένοχοι για την μετάδοση του ιού.

Η συναυλία τελείωσε, αποθεώσαμε τον καλλιτέχνη, ο Βιμ Μέρτενς ήταν για την ιστορία, και επίσης ήρεμα, αραιά και άρα με ασφάλεια βγήκαμε από τον χώρο και ο καθείς τράβηξε τον δρόμο του.

Τα λέω έτσι λιανά γιατί τρέμω στην ιδέα ότι θα μας ξαναμαντρώσουν επειδή κάτι καλόπαιδα κάνουν πάρτι λες κι είμαστε στην προπέρσινη νιρβάνα μας, πριν ξεσπάσει ο ιός.

Τρέμω στην ιδέα ότι θα κόψουν τη μουσική επειδή μας αγριεύει, εμάς που μας αρέσει  και καλά θα γίνουμε κρετίνοι.

Εμβολιασμένοι μασκοφόροι, διασκεδάζουμε αλλά έχουμε στο νου μας τον φόβο της πανδημίας και προσέχουμε.

Έλεγχο δεν είδα πουθενά. Έκανα μια μεγάλη βόλτα στις βραδινές μπαρογειτονιές του κέντρου της Αθήνας.
Έλεγχος πουθενά.

Αν οι επιφορτισμένοι με το «μέλλον» μας έκαναν ελέγχους το πάρτι στον Άλιμο θα το είχαν διαλύσει πριν καν αρχίσει.

Αν οι εμβολιασμοί πήγαιναν σφαίρα θα είμαστε όλοι λίγο καλύτερα και χωρίς να τρέμουμε όλοι, στις μεταξύ μας κουβέντες, για το τι θα μας φορέσουν ως μέτρα – κατόπιν εορτής – τον Αύγουστο ή ακόμη περισσότερο τον Σεπτέμβριο που θα φύγουν οι τουρίστες.

Εκτός αν αποφασίσουμε ότι η χώρα θα λειτουργεί «κανονικά» μόνο όταν έχει τουρίστες και εμείς θα παίζουμε τους κομπάρσους για να έχουν ζωή οι πόλεις για τους επισκέπτες.

Εμείς οι πολίτες που έχουμε την ευθύνη και την νοημοσύνη να προσέχουμε δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη βλακεία και την αδράνεια. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Τα εμβόλια Covid-19 φαίνεται να «φρενάρουν» και τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Το κουλούρι, τα μύδια, ο πλάτανος και το ρεμπέτικο ρίχνονται στη «μάχη» της εξωστρέφειας